Filtry pro zlepšení chuti pitné vody

Osazením filtru s aktivním uhlím získáte vodu vynikající chuti přímo z vodovodu. Vyřešíte pitný režim pro své zaměstnance, vylepšíte servírovanou kohoutkovku v restauraci nebo si prostě dopřejete lépe chutnající vodu doma. Odpadne manipulace s PET lahvemi a barely. Filtry se mění po vyčerpání kapacity nebo po půl roce a nevyžadují žádnou údržbu.

note Filtry jsou určeny k úpravě pitné vody.

V nabídce jsou dva filtry, které obsahují náplň pouze z aktivního uhlí. Neobsahují iontoměnič a neovlivňují tak tvrdost vody. Naopak zachovávají ve vodě důležité minerály (Ca, Mg).

Tyto filtry odstraňují z vody látky, které negativně ovlivňují její chuť (např. chlor). Svými rozměry jsou vhodné k montáži do kuchyněk pod dřez. Filtr si snadno namontujete sami podle detailního popisu montáže. Pokud potřebujete dodat filtry na klíč i s montáží, využijte náš formulář.

Montáž filtru Brita pod dřez
Obrázek 1. Umístění filtru Brita pod dřez. Na obrázku je zobrazena ideální instalace, kdy je pro filtrovanou vodu namontována zvláštní baterie. Filtr lze však napojit i na stávající baterii, pokud z ní vydáváte převážně vodu na pití.
tip Filtry řady Purity C lze měnit bez odstávky. To oceňují zejména zákazníci v restauracích, protože při výměně není třeba zavírat přívod vody.

Filtrovací náplní prochází veškerá voda (žádná část neteče obtokem). To zaručuje nejlepší možnou kvalitu výstupní vody bez chlorového povlaku na hladině.

Hlava filtru je vybavena odvzdušňovacím ventilem, který se používá při osazení nového filtru. Vstup i výstup filtru je umístěn na jedné straně hlavy, což šetří místo při montáži ve stísněných prostorech (pod dřezem, ve výdejníku vody, atp.).

Brita Purity C1000AC

Použití

Vhodný spíše pro domácí použití kvůli jemnosti vstupního síta, které se rychleji zanáší nečistotami z vodovodního řadu. V domácnosti to většinou není na překážku, pokud neprobíhají časté odstávky vody.

Dále doporučujeme osazovat před sodobary, jejichž specifikace vyžaduje odfiltrování částic větších než 0,5μm. Pokud očekáváte výdej většího objemu vody, doporučujeme osadit ještě předfiltr mechanických nečistot. Ten zabrání předčasnému zanesení jemného filtru Brita.

S výhodou jej lze využít u ledniček s výdejníkem vody, které jsou napojeny na vodovodní řad. Montáž těchto filtrů je skutečně snadná (viz. montáž filtru Brita Purity C). Výměna je ještě jednodušší a díky promyšlené konstrukci je možná i bez uzavření přívodu vody. To oceníte v případě, že je přívod vody špatně přístupný.

c1000ac
Obrázek 2. Filtrovací kartuše Purity C1000AC zasazená do filtrovací hlavy. Pro výměnu otočíte modrou páčkou, vyjmete starý filtr a osadíte nový. Potom páčku opět zaaretujete.
c1000ac inside
Obrázek 3. Schematické zobrazení vnitřku filtru (rozměry neodpovídají skutečnosti). Nejprve voda teče přes jemné síto (1), následně pak vtéká do bloku s aktivním uhlím (2). Tam se zbaví látek, které negativně ovlivňují její chuť, příp. vůni. Středem uhlíkového bloku potom vytéká ven.

Technické parametry

Kapacita / doba provozu

10 000 litrů / 6 měsíců

Max. provozní tlak

8,6 bar

Provozní teplota vody

4-30 °C

Provozní rozsah průtoků a s tím spojená tlaková ztráta

30-180 l/h (0,2-1,4 bar)

Průtok při tlakové ztrátě 1bar

140 l/h

Redukce chloru

DIN EN 14898 Klasse 1 (> 90 %)

NSF 42 Class I (50 %)

Odstranění částic

NSF 42 Class I (0,5 μm)

Rozměry (vč. hlavy)

109 x 93 x 238 mm

Hmotnost (suchý / mokrý)

0,5 / 1,0 kg

Přípojky (vstup a výstup)

G 3/8" nebo John Guest 8 mm

Montáž

svislá nebo vodorovná

Ke koupi

Komplet filtr Brita Purity C1000AC najdete v e-shopu.

Brita Purity Fresh C50

Použítí

Díky odlišné vnitřní konstrukci filtru (viz. obr. 5) je mnohem odolnější proti zanášení než filtr Purity C1000AC. Proto je vhodný k použití ve firmách nebo gastro provozech s vyšší potřebou filtrované vody. Není potřeba osazovat předfiltr mechanických nečistot. V případech s velmi vysokým výdejem vody doporučujeme osadit průtokoměr pro přesné monitorování množství přefiltrované vody.

fresh c50
Obrázek 4. Filtrovací kartuše Brita Purity Fresh C50 zasazená do filtrovací hlavy.
fresh c50 inside
Obrázek 5. Schematické zobrazení vnitřku filtru (rozměry neodpovídají skutečnosti). Voda natéká trubičkou dospod, pod filtrační náplň (1). Potom prochází aktivním uhlím (2), kde se zbavuje látek negativně ovlivňujících její chuť. Na výstupu z filtru je umístěna filtrační tkanina (3), která zabrání úniku částic do filtrátu.

Technické parametry

Kapacita / doba provozu

12 000 litrů / 6 měsíců

Max. provozní tlak

8,6 bar

Provozní teplota vody

4-30 °C

Průtok při tlakové ztrátě 1bar

160 l/h

Nominální průtok

60 l/h

Tlaková ztráta při nominálním průtoku

0,25 bar

Objem prázdné kartuše

1 l

Rozměry (vč. hlavy)

119 x 108 x 265 mm

Hmotnost (suchý / mokrý)

0,7 / 1,5 kg

Odstranění částic

> 10 μm

Přípojky (vstup a výstup)

G 3/8" nebo John Guest 8 mm

Montáž

svislá nebo vodorovná

Ke koupi

Komplet filtr Brita Purity Fresh C50 najdete v e-shopu.